Vil bidra til flere arbeidsplasser

Med vekst for første gang på mange år er det viktig for Kongsvinger kommune å holde trøkket oppe. Det var budskapet da nestleder i Arbeiderpartiet Bjørnar Skjæran var på besøk i byen sammen med fylkessekretær Bjørn Jarle Røberg-Larsen.

Nestleder i Arbeiderpartiet Bjørnar Skjæran sammen med ordførerkandidat Elin Såheim Bjørkli.

Nestleder i Arbeiderpartiet Bjørnar Skjæran sammen med ordførerkandidat Elin Såheim Bjørkli.

– Det tar tid å skape verdier. For oss i Arbeiderpartiet handler det om å bygge et sterkere fellesskap med faste arbeidsplasser og gode vilkår for alle. Da må kommunene være på offensiven, og fungere som en motmakt til sentrale aktører som trekker i feil retning, sier Bjørnar Skjæran, nestleder i Arbeiderpartiet.

Gårdbrukeren fra Helgeland var imponert over innsatsen som er gjort i Kongsvinger de siste årene. Det var fylkessekretær Bjørn Jarle Røberg-Larsen enig i. 

– Vi ser at distriktskommuner som ikke har en aktiv næringspolitikk, men overlater alt til markedet, sakker akterut. Elverum er et eksempel på det. Etter mange år med AP-styre og vekst opplever de nå nedgang under et Høyre-styre. Her i Kongsvinger er det motsatt, med vekst etter mange års stillstand, poengterer Røberg-Larsen.  

Bare de siste to årene har det blitt skapt over 260 nye arbeidsplasser i Kongsvinger kommune. De fleste av dem i privat sektor. I tillegg er flere store offentlige arbeidsplasser ved Sykehuset, SSB og Politihøgskolens utdanningssenter sikret. Kongsvinger Arbeiderparti ønsker at kommunen etablerer regler for innkjøp som fremmer seriøse aktører.

– Samfunnsansvar ved anskaffelse er god distriktspolitikk. Når kommunen stiller krav til leverandørene som forhindrer sosial dumping og fremmer faste ansettelser er det en styrke for lokale bedrifter, som oftest har alt på stell, sier Skjæran. 

Kongsvingerregionen bygger merkevaren «Norges grønne hjerte», og et mer bærekraftig samfunn vil være en gylden mulighet for vår region. 

– Mange av arbeidsplassene i fremtiden handler om å redde klimaet. Da blir industrien, skogindustrien og landbruket viktig, og det er næringer som står sterkt i Kongsvinger, understreker han. 

Listekandidater fra Kongsvinger Arbeiderparti sammen med nestleder i Arbeiderpartiet Bjørnar Skjæran og fylkessekretær Bjørn Jarle Røberg-Larsen.

Listekandidater fra Kongsvinger Arbeiderparti sammen med nestleder i Arbeiderpartiet Bjørnar Skjæran og fylkessekretær Bjørn Jarle Røberg-Larsen.

Les mer om hva Kongsvinger Arbeiderparti mener om

Les også: