Utbygging av sykehjemsplasser

I 2015 foreslo rådmannen å kjøpe tre korttidsplasser for å avhjelpe en akutt situasjon ved sykehjemsdriften. Det ble etter hvert vedtatt å bygge omsorgsboliger for demente, og neste år står de første plassene klare på Holt. Dermed utvides også kapasiteten på korttidsplasser, samtidig som kommunen har blitt mer effektiv i bruken av slike plasser

En helsearbeider geleider en eldre dame gjennom gangene i et helsebygg. Foto: Øivind Haug

Kongsvinger kommune utvider kapasiteten på korttidsplasser når nye demensboliger står klare i 2020.

– For fire år siden var det stor mangel på korttidsplasser i kommunen. Et enstemmig kommunestyre vedtok da å kjøpe korttidsplasser etter behov, og samtidig satte vi i gang en prosess for å utrede behovet for flere korttidsplasser, forteller listekandidat Unn Bjørklund.

Arbeidet tok til i mai 2016, og det ble vedtatt å etablere et bofelleskap for personer med demens på Roverud.  

– I 2017 ba kommunestyret rådmannen om å etablere et prosjekt som skulle foreslå strategiske veivalg for fremtidens helse- og omsorgstjenester.

I «Delplan Helse og omsorg 2018-2023» ble det vedtatt å flytte bofelleskapet fra Bossemoen på Roverud til Holt, uten at det skulle forsinke fremdriften. Samtidig ble hjemmebaserte tjenester styrket med to millioner kroner i et «hjemme best»-perspektiv.

 – Vi er godt i rute nå. Ved å gå gjennom rutinene for tildeling av korttidsplasser er bruken redusert, og vi leier ingen nye plasser utenfor kommunen. Kommunestyret har også bedt rådmannen gå i dialog med KOBBL og andre utbyggere om muligheten for å bygge boliger tilpasset eldre på den øvrige delen av eiendommen etter tidligere Holt ungdomsskole.

Les mer om hva Kongsvinger Arbeiderparti mener om helse og omsorg i vårt program

Les også: Godtar ikke utsettelse for demensboliger (Glåmdalen)