Dobler antall lærlingeplasser

Kongsvinger Arbeiderparti har økt målet om antall lærlinger i kommunen fra 18 til 36. Oda Finbråten er nyutdannet fagarbeider og har hatt lærlingeplass både i barnehage og skole. Hun synes absolutt det er en god idé.

Oda Finbråten er kjempefornøyd med læretiden hun har hatt i Langeland barnehage og på Brandval skole.

Oda Finbråten er kjempefornøyd med læretiden hun har hatt i Langeland barnehage og på Brandval skole.

– Det er lenge siden jeg bestemte meg for å jobbe med barn. Derfor valgte jeg helse og oppvekst første året og barne- og ungdomsarbeider andre året på Sentrum videregående skole, forteller 19 år gamle Oda Finbråten fra Kongsvinger. 

Hun tok fagprøven i mai, etter ett år som lærling i Langeland barnehage og ett år ved Brandval skole. Oda har satt pris på å få lærlingeplass lokalt. Det er et viktig tilbud til unge som ønsker å bli fagarbeidere og vil bli i kommunen, siden mangel på lærlingeplasser er en medvirkende årsak til det alvorlige frafallet i den videregående skolen. 

– Jeg har trivdes både i barnehagen og i skolen, har lært mye og ikke minst truffet mange hyggelige barn og voksne. Jeg liker meg veldig godt i Kongsvinger, det er en fin by for meg, verken for liten eller for stor. Det er sosialt og jeg føler du har god oversikt over hvor alt er. Derfor er jeg kjempefornøyd med både å kunnet gå på videregående skole og ta læretiden her. 

Kongsvinger Arbeiderparti kom inn i kommunestyret sist valg med et mål om å doble inntaket av lærlinger innen 2020, fra én per tusen innbyggere til to per tusen innbyggere. I år har kommunen 25 lærlinger, og vi er godt på vei til målet om 36 lærlinger. Lærlingeplassene er innen IKT-fag, helsefag, driftsoperatørfag, renholdsfag og barne-og ungdomsarbeiderfag. Oda er ferdig med læretiden i august. 

– Jeg lurer på å ta et år på folkehøyskole i Hallingdal for å kunne drive med hester, som er min andre store lidenskap. Men jeg kommer selvfølgelig tilbake til hjembyen min. Jeg håper å kunne få en jobb i grunnskolen og jobbe med de yngste barna i barneskolen her når jeg er tilbake, forteller hun. 

Vi skal bidra til at det er tilstrekkelig med riktige lærlingeplasser i kommunen