Arbeidsplasser først

De siste to årene har Kongsvinger fått over 260 nye arbeidsplasser, de fleste i privat sektor. Ikke siden vekstsenterperioden fra 60- til 80-tallet har det vært skapt så mange arbeidsplasser i kommunen. Det skyldes målrettet arbeid.

En snekker står med hammeren klar. Foto: Øivind Haug

Vi går til valg på å skape arbeidsplasser gjennom et tett samarbeid med næringsliv, sentrale myndigheter og nabokommunene.

– Det er ikke vi politikere som skaper arbeidsplasser, men vi er med på å legge forholdene til rette. De siste fire årene har vi satset på byutvikling, næringsutvikling, infrastruktur og ikke minst skole og utdanning. Det har skapt optimisme og investeringslyst i regionen, forteller ordførerkandidat Elin Såheim Bjørkli. 

Hun er opptatt av å være ryddig og forutsigbar i møtet med næringslivet. I følge tall fra Klosser/SSB har Kongsvinger-regionen fått 415 nye arbeidsplasser de siste to årene, 261 av dem i Kongsvinger kommune. 

– Vi tror det er avgjørende å møte investorer på en ordentlig måte og la dem fremme sitt syn for politikere og administrasjonen. Åpenhet og troverdighet i tilnærmingen er avgjørende for at noen skal gidde å bruke tid på kommunen.

I tillegg til private arbeidsplasser har kommunen gjennomført en lønnsom investering på Sæter, sikret at Skatteetaten, jordskifteretten og nå sist namsfogdfunksjonen ble værende i byen og lagt grunnlaget for vekst på sykehuset. Listen er mye lengre, og mye av arbeidet er gjort sammen med andre kommuner, og med bredt politisk flertall. Målet er å skape like mange arbeidsplasser i neste periode.

– Vi har bygd opp et apparat som fungerer, knyttet gode kontakter med de som legger rammene for oss og ikke minst etablert et spennende samarbeid med Klosser Innovasjon, som er vår førstelinjetjeneste. Jobben til ordføreren er å være teamleder og da må vi spille på lag og være på hugget, understreker Såheim Bjørkli. 

Vi går til valg på å skape arbeidsplasser gjennom et tett samarbeid med næringsliv, sentrale myndigheter og nabokommunene. Kongsvinger skal være en ja-kommune og en aktiv medspiller.

Les også: